050 40 68 80 sint-andries@mastbrugge.be

Lessentabel 3de graad Verzorging

Ga je graag met mensen om, wil je kleine kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en voor ouderen zorgen, en zet je de theorie graag meteen om in de praktijk, dan is onze derde graad Verzorging de geknipte studierichting voor jou! De richting verzorging is een praktische richting. Naast de vakken van de basisvorming krijg je een groot aantal uren specifieke vorming. Je leert alle aspecten van de gezondheid van de kinderen en ouderen kennen, gecombineerd met praktijkvaardigheden. Je bestudeert de ontwikkelingsfasen bij kinderen, ontdekt belangrijke opvoedingsprincipes en maakt aangepaste spelactiviteiten. Je verkent de leefwereld van de oudere zorgvragers en leert op een goede wijze met hen omgaan. Je bereidt gezonde maaltijden, met aandacht voor specifieke noden, en draagt zorg voor linnen en interieur.

Lesweken wisselen af met stageweken. Tijdens deze stages, zowel in de  kinderopvang als in een woonzorgcentra, verwerf je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes. MAST staat garant voor een sterke begeleiding op je stage, in nauwe samenwerking met de mentoren van het werkveld. Na het zesde jaar behaal je de beroepskwalificatie Verzorgende.

Na het 5e en 6e jaar Verzorging vervolledig je je studies met een 7e specialisatiejaar naar keuze: 7 Kinderzorg of 7 Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige. Een directe overstap  na het 6e jaar Verzorging naar Verpleegkunde op HBO5 niveau behoort tot de mogelijkheden.

Verzorging5VZ6VZ
Basisvorming voor alle leerlingen10u10u
Godsdienst2u2u
Project Algemene Vakken4u4u
Engels1u1u
Lichamelijke opvoeding2u2u
Specifieke vorming25u24u
Zorg voor gezondheid4u4u
Zorg voor welbevinden4u4u
Zorg voor leven en wonen2u1u
Geïntegreerde opdrachten4u3u
Stage11u10u
Aantal contacturen35u34u

Ik koos voor Verzorging omdat ik later heel graag iets wil doen voor anderen. Ik hou ervan om een glimlach op de mensen hun gezicht te zien. MAST Sint-Andries is dan zeker een goede keuze om mij op mijn toekomst voor te bereiden.

Lisa, leerling 6VZ

Je leert krachtiger en intenser als je met elkaar overlegt, samen problemen oplost en discussieert. Daarom gebruiken wij activerende en coöperatieve werkvormen in de lessen.

A. Dumarey, leraar Verzorging

We ervaren een hele fijne en respectvolle samenwerking waar de stagiair centraal staat.De beschikbaarheid en bereikbaarheid van de stageleerkracht en de school is zeer groot, waardoor er telkens in overleg een gepast gevolg kan gegeven worden aan het leertraject van de stagiair.

Een stagementor uit de thuiszorg

X