050 40 68 70 onthaal@olvh-brugge.be
  • OLVH - Doornstraat 3 - 8200 Sint-Andries
  •         
  • OLVH - Doornstraat 3 - 8200 Sint-Andries
  •         

Verzekeringen

Onze school is verzekerd tegen ongevallen die gebeuren binnen het “schoolleven”. Dat wil zeggen dat je verzekerd bent tegen ongevallen die gebeuren op school tijdens de lessen, op uitstappen die je maakt met de school én op weg van en naar de school. Om ervoor te zorgen dat je op gepaste wijze vergoed wordt, is het van belang om alle documenten op de juiste manier in te vullen en aan de school te bezorgen.

Melding van het ongeval

Ben je gekwetst geraakt op (de weg naar) school, dan kom je altijd langs op het onthaal om dat te melden. Als het noodzakelijk is om een dokter te raadplegen, dan krijg je formulieren mee om aangifte te doen bij onze schoolverzekering. Op die manier worden de onkosten die je daarvoor maakt, terugbetaald.

In te vullen documenten

In het onthaal krijg je de nodige uitleg en documenten mee. In deze bundel vind je een ongevalsverklaring, een geneeskundig getuigschrift en een uitgavenstaat. Het geneeskundig getuigschrift wordt ingevuld door de arts die jou behandelt. In de uitgavenstaat staan alle gegevens over de onkosten die je maakte. Vul hierop zeker het bankrekeningnummer in, waarop de uitbetaling moet gebeuren. Het is belangrijk dat je zelf eerst alle kosten voor ziekenhuis, dokter of apotheker vergoedt. Om de onkosten voor de gemaakte dokterskosten terug te krijgen, ga je eerst langs bij het ziekenfonds. Je vraagt een “attest voor tussenkomst van de mutualiteit”. Hierop staat het bedrag dat je niet terugbetaald kreeg door de mutualiteit en dat dus door schoolverzekering vergoed wordt. Bij de apotheker vraag je een apart attest voor de schoolverzekering. Al deze attesten voeg je bij de uitgavenstaat.

Afhandeling van het dossier

Het geneeskundig getuigschrift, bezorg je zo rap mogelijk terug op school. De uitgavenstaat breng je pas terug als alle bewijsstukken hebt van de gemaakte onkosten. Ook dat document zullen de medewerkers van het onthaal toevoegen in jouw dossier. Als je dossier geopend werd, krijgen wij een dossiernummer. Dit nummer heb je nodig als je vragen hebt over de uitbetalingen. Heb je vragen over de terugbetaling door de schoolverzekering, dan kan je altijd terecht bij onze medewerkers van het onthaal.

U kan de voorwaarden nalezen in het document ‘Algemene voorwaarden’. De verzekerde bedragen staan in de polis.

X