050 40 68 70 onthaal@olvh-brugge.be
  • OLVH - Doornstraat 3 - 8200 Sint-Andries
  •         
  • OLVH - Doornstraat 3 - 8200 Sint-Andries
  •         

Missie en visie

Missie

Onze school wil leerlingen kwaliteitsvol onderwijs aanbieden en hen begeleiden. We bieden hen maximale ontplooiingskansen zodat ze ontwikkelen tot jonge volwassenen die met zelfvertrouwen en een open, respectvolle houding relaties aangaan. We vormen hen tot jongvolwassenen die met een kritische blik hun verantwoordelijkheid opnemen in onze maatschappij.

Ons opvoedingsproject vertrekt vanuit een christelijke levensvisie, in respectvolle dialoog met andere overtuigingen.

Visie

Het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut is een kleine school (ongeveer 400 leerlingen) waar je je vlug thuis kunt voelen. In een open en familiale sfeer krijgen leerlingen alle kansen om zichzelf te ontplooien. Het welbevinden van onze leerlingen is de basis om goed te kunnen leren. We zetten in op betrokkenheid en participatie van leerlingen, ouders en personeelsleden. Leerlingen leren verantwoordelijkheid opnemen en krijgen de vrijheid om projecten op te zetten.

De school bevindt zich in de stadsrand en is vlot bereikbaar.
Ons aanbod focust op de pijlers economie en wetenschappen. Bovendien is het mogelijk om STEM te combineren met Latijn. We bieden 2 uur Latijn aan tot in het zesdeĀ jaar.
In onze moderne infrastructuur met aandacht voor orde en netheid hebben we aandacht voor de talenten en noden van elke leerling.

X